”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.03.25. 07:15 *amari

Alma pongyolában

Itt a tavasz és a kamránkban már fonnyadozik a még egészséges, ősszel betárolt alma, így most almából készítettem desszertet, hogy fogyjon a gyümölcs, na meg szeretjük is ezt az édességet.

Hozzávalók: 

  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál rum
  • személyenként 1 darab nagy alma
  • étolaj a sütéshez 
Elkészítés:
 
A lisztből, tejből, tojásból a cukorral, csipet sóval édes sűrű palacsintatésztát készítettem. Hozzáadtam a sütőport, a vaníliáscukrot, az őrölt fahéjat és a rumot, majd ezekkel együtt csomómentesre kevertem.
Amikor készen lett a tészta, pihentettem addig, amíg az almákat egészben hagyva meghámoztam, a magházát kivájtam és négy karikára vágtam fel.
Egy serpenyőben étolajat melegítettem, amikor már forró lett, akkor az almakarikákat a tésztába mártottam és bele az olajba. Mindkét oldalát világos sárgára sütöttem. Egy papírtörlővel bélelt tálra szedtem ki, hogy a felesleges olajat felszívja.
Porcukorral meghintve tálaltam, egy kis vegyes gyümölcslekvárt is adtam hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: alma sütőpor fahéj palacsintatészta alma pongyolában rum porcukor réteszliszt


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr671866869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása