HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.09.19. 19:40 *amari

Paradicsomlé

Telik a kamrám paradicsomlével. Ma is főztem egy nagy fazék paradicsomot, jó pár liter ivólé lett, amit a főzéshez is használok, ezért nem szoktam nagyon ízesíteni, csak sózom és úgy teszem el. Minden évben készítek paradicsomlevet. Nagy munka, de szeretek vele foglalkozni, szeretem elkészíteni az ételeinket, szeretem, ha az éléskamránk polcain saját készítésű lekvárok, ivólevek is sorakoznak.

 

Délelőtt paradicsom konzerváló üzemmé vált a pici konyhám. Mostam az üvegeket, aztán a paradicsomot. Egy hatalmas fazékba daraboltam négy részre a paradicsomot, szét is nyomkodtam, aztán főzni kezdtem. Forrástól számítva kevergetés mellett 20 percig főztem, majd egy ősrégi daráló szerű célszerszámmal szétválasztottam a paradicsom héját, magját a létől. A férjem is besegített a forró paradicsom darálásánál. Amikor át lett paszírozva az egész, akkor újra a tűzhelyre tettem a fazekat a lével, megsóztam és 10 percig forraltam, majd a tiszta üvegekbe szedtem. Csavaros tetejű üvegeket készítettem, így könnyű volt légmentesen lezárni az egészet. Száraz dunsztba tettem 24 órára, majd megy a polcra.
Elsősorban ivóléként fogy a legjobban, jól megborsozva, de tésztákhoz, szószokhoz, nyírségi töltöttkáposztához, töltött paprikához és még sok más ételhez használom.
 

1 komment

Címkék: paradicsomlé szósz ivólé


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr42308360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdulesmia 2010.09.20. 16:38:51

Ebben is egyezik az ízlésünk.
Más. Megnéztem a fotóid, gyönyörűek! Sok sikert a továbbiakra is hozzá!
süti beállítások módosítása