Oldalas:
Fél kg oldalast darabokra vágtam, megmostam, megsóztam és szép sorban egy kizsírozott tepsibe tettem. Négy geredz fokhagymát préseltem a tetejére, megszórtam szárított paradicsommal, egy kávéskanál őrölt köménymaggal, 1 dl vizet öntöttem még alá, lefedtem alufóliával és 200 oC-os sütőben pároltam így addig, amíg a hús megpuhult, ill könnyen lejön a csontról. Ekkor leszedtem róla a fóliát és pirosra, ropogósra sütöttem mindkét oldalát, majd kiszedtem egy tálra.
Hagymás krumpli:
Egy kg krumplit megtisztítottam, kis darabokra vágtam, annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje, megsóztam és megfőztem. Amikor megfőtt, leöntöttem róla a vizet és krumplinyomóval durvára megtörtem.
A tepsiben maradt zsírt áttettem egy serpenyőbe és egy nagy fej felszeletelt vöröshagymát, egy feldarabolt csöves, erős, zöld paprikát pirítottam meg a zsiradékban, majd belekevertem a megfőtt áttört krumpliba.
Savanyúsággal tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.