Kicsit túlvásároltam magam banánnal, tele volt vele a hűtő és valahogy most sehogyan sem akart elfogyni, így párat felhasználtam belőle egy kevert tésztához.
Hozzávalók:
· 20 dkg finomliszt
· 15 dkg kristálycukor
· 10 dkg olvasztott vaj
· 2 csomag vaniliás cukor
· 2 darab tojás
· 2 dl zsíros tej
· 1 sütőpor
· 3-4 darab érett banán, felkarikázva
Egy keverőtálban a finomlisztet összekevertem a sütőporral, hozzátettem az olvasztott vajat, a kristálycukrot, a vaniliáscukrot, a két darab tojást, a tejet és elektromos keverővel csomómentesre kevertem, ez kb. 3 percig tartott. Az ilyen típusú kevert tésztákba, de a piskótába is mindig szoktam tenni egy csipetnyi sót, valahogy így találom ízletesnek.
Kivajaztam egy 20 cm x 30 cm-es tepsit, majd az alját teleraktam szép sorban a kb. fél cm vastagságúra vágott banánkarikával, majd ráöntöttem a kikevert tésztát. A tetejére is tettem banánkarikát, megszórtam vékonyan 1 marék kristálycukorral. 200 0C-os előmelegített villanysütőbe tettem. Sütési idő 25 perc volt. Hidegen-melegen nagyon finom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.