HTML

”Szavazz

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2009.12.10. 11:06 *amari

Csülök pékné módra

Hozzávalók:
·         2 csülök (kb. 1,5 kg)
·         1,5 kg krumpli
·         4 fej vöröshagyma
·         só ízlés szerint
·         5-6 gerezd fokhagyma
·         1 kis kanál őrölt fekete bors
·         1 kis kanál egész köménymag
 
Elkészítés
 
A csülköt beletettem egy lábasba, megsóztam, megszórtam a köménymaggal, őrölt fekete borssal, rápréseltem a fokhagymát, hozzátettem egy karikára vágott vöröshagymát, annyi vizet öntöttem rá, hogy elfedje az egészet és puhára főztem. Ez kb. egy-másfél óra.
A vöröshagymát először félbe vágtam, majd felkarikáztam és egy jó zsíros tepsibe tettem, majd erre került a megfőtt csülök.
Amikor csontos csülköt főztem, akkor főzés után kicsontoztam, félbevágtam, a bőrét kockásra vágtam, betettem a hagymával bélelt tepsibe, meglocsolgattam a zsíros főzőlével, megöntöztem sörrel és légkeveréses forró sütőben szép pirosra sütöttem. A sörtől ropogós lesz a csülök bőre.
A krumplit meghámoztam, megmostam, majd lecsepegtettem róla a vizet, nagy kockákra vágtam, és olajban kisütöttem, majd megsóztam.
Amikor megpirult a hagymás csülök, akkor leszedtem a tepsiről a húst és nagy szeletekre vágtam, a hagymát a zsírral együtt ráöntöttem a sült krumplira és jól összekevertem, majd együtt savanyúsággal tálaltam.
 
Az igazi csülök Pékné módra úgy készül, hogy együtt sül egy tepsiben a csülök, a krumpli és a hagyma, de nekem ez így sosem sikerült még. Vagy odaégett a krumpli, a hús meg rágós maradt, ha meg sokáig volt fólia alatt, akkor szétpárolódott a krumpli, szóval nem sikerült jól, a fenti módszer viszont nagyon bevált.

Szólj hozzá!

Címkék: krumpli hagyma zsír fokhagyma csülök köménymag sertéscsülök pékné módra fekete bors


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr961587834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása