HTML

”Szavazz

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2009.12.21. 17:50 *amari

Rakott krumpli

Hozzávalók:

·                     1 kg közepes méretű krumpli
·                     6 tojás
·                     20 dkg füstölt kolbász
·                     5 dl tejföl
·                     5 dkg vaj
·                    
·                     étolaj
 
Elkészítés
A krumplit alaposan megmostam, annyi hideg vízzel öntöttem fel, hogy teljesen ellepje, megsóztam, majd így a héjában, fedő alatt megfőztem, főzés után hagytam langyosra hűlni. Amikor már kézzel meg tudtam fogni, akkor meghámoztam és egy kiolajozott tepsibe karikáztam egy réteget a fele főtt krumpliból. Kicsit meg is sóztam az egészet.
A tojásokat megmostam, sós, hideg vízben feltettem főni, és a forrástól számított 8 perc alatt keményre főztem, majd hideg vízbe tettem, azonnal lehűtöttem, megtisztítottam, tojásvágóval karikákra vágtam. A tojáskarikákat a tepsiben levő főtt krumplikarikákra raktam, megsóztam.
A kolbászt meleg vízzel leöblítettem, így könnyen lehúzható lett a héja, azután vékonyan felkarikáztam, majd a kolbászkarikákkal beborítottam a már a tepsiben levőket, aztán a tetejére karikáztam a lehámozott főtt krumpli másik felét, megsóztam, durva darabokban rávágtam a vajat és ráöntöttem a jól elkevert tejfölt.
A sütőt felmelegítettem 200 oC-ra és aranysárgára sütöttem. Tejföllel megöntözve tálaltam.

Szólj hozzá!

Címkék: burgonya krumpli kolbász rakott krumpli főtt tojás


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr841613920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása