Hozzávalók:
· 1 kg közepes méretű krumpli
· 6 tojás
· 20 dkg füstölt kolbász
· 5 dl tejföl
· 5 dkg vaj
· só
· étolaj
Elkészítés
A krumplit alaposan megmostam, annyi hideg vízzel öntöttem fel, hogy teljesen ellepje, megsóztam, majd így a héjában, fedő alatt megfőztem, főzés után hagytam langyosra hűlni. Amikor már kézzel meg tudtam fogni, akkor meghámoztam és egy kiolajozott tepsibe karikáztam egy réteget a fele főtt krumpliból. Kicsit meg is sóztam az egészet.
A tojásokat megmostam, sós, hideg vízben feltettem főni, és a forrástól számított 8 perc alatt keményre főztem, majd hideg vízbe tettem, azonnal lehűtöttem, megtisztítottam, tojásvágóval karikákra vágtam. A tojáskarikákat a tepsiben levő főtt krumplikarikákra raktam, megsóztam.
A kolbászt meleg vízzel leöblítettem, így könnyen lehúzható lett a héja, azután vékonyan felkarikáztam, majd a kolbászkarikákkal beborítottam a már a tepsiben levőket, aztán a tetejére karikáztam a lehámozott főtt krumpli másik felét, megsóztam, durva darabokban rávágtam a vajat és ráöntöttem a jól elkevert tejfölt.
A sütőt felmelegítettem 200 oC-ra és aranysárgára sütöttem. Tejföllel megöntözve tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.