”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2009.12.24. 17:55 *amari

Diós és mákos bejgli

Hozzávalók a tésztához:
 
  • 500 g liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 2 darab egész tojás
  • 2 dkg élesztő
  • egy evőkanál porcukor
  • 1-1,5 dl tejföl
  • csipet só
  • a kenéshez 1 egész tojás 
Diótöltelék:
  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg félbe vágott aszalt szilva
 
Máktöltelék:
  • 25 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • egy citrom leve és reszelt héja
  • 2 dl víz
  • 10 dkg áztatott mazsola 
Elkészítése:
 
A tésztát előző este készítsük el és fóliába csomagolva a hűtőben pihentessük. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal, hozzáadjuk a langyosított tejfölben a cukorral felfuttatott élesztőt, egy csipet sót és a tojásokat. Simára kidolgozzuk, cipót formálunk belőle. Másnap átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, vékony téglalap alakúra nyújtjuk.
A töltelékhez felmelegítjük a tejet, illetve a vizet, majd belerakjuk a felsorolt hozzávalókat. Kihűtjük és megkenjük vele a tésztalapokat. Lazán feltekerjük, kivajazott, lisztezett sütőlapra rakjuk, a végeket lenyomkodjuk vagy aláhajtjuk. A tészta tetejét megkenjük tojás sárgájával. Fél óra pihentetés után újra megkenjük, majd megszurkáljuk, hogy ne repedjenek szét. Előmelegített sütőben 180 oC-on 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük.

Szólj hozzá!

Címkék: dió mák citrom mazsola aszalt szilva bejgli porcukor


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr731621083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása