”Szavazz

HTML

Naptár

december 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.01.15. 19:30 *amari

Csontleves lúdgége tésztával

Ma főztem egy nagy fazék csontlevest, amiből természetesen ettünk is, de a nagy részét, ha majd kellően lehűlt már, akkor kis adagokban lefagyasztok a későbbi főzésekhez.

Hozzávalók:

  • 1 kg lefaragott marhacsont
  • 3 darab közepes sárgarépa
  • 3 darab fehérgyökér
  • 1 darab zeller a levelével együtt
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab karalábé
  • 1 krumpli
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • egész fekete bors
  • 3 szál lestyánlevél
  • pár szál petrezselyemlevél
Egy nagy fazékba tettem a csontot az egészben hagyott vöröshagymával, a fokhagymával, sóval és az egész borssal megfűszerezve leöntöttem annyi hideg vízzel, hogy ellepje és lassú lángon egy óra hosszat főztem. Ekkor hozzátettem a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, pótoltam az elforrt vizet, és fedő alatt 2 óra hosszan még tovább főztem. Amikor készen lett, kiszedtem belőle a csontot és a zöldségeket, majd leszűrtem. Egy kis levesben lúdgége tésztát főztem hozzá, megszórtam friss, apróra vágott petrezselyemlevéllel, hozzátettem a főtt zöldségeket és ezzel tálaltam.

Szólj hozzá!

Címkék: zöldség bors petrezselyem lestyán csontleves marhacsont lúdgége


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr361675296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása