Ma főztem egy nagy fazék csontlevest, amiből természetesen ettünk is, de a nagy részét, ha majd kellően lehűlt már, akkor kis adagokban lefagyasztok a későbbi főzésekhez.
Hozzávalók:
- 1 kg lefaragott marhacsont
- 3 darab közepes sárgarépa
- 3 darab fehérgyökér
- 1 darab zeller a levelével együtt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab karalábé
- 1 krumpli
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- egész fekete bors
- 3 szál lestyánlevél
- pár szál petrezselyemlevél
- só
Egy nagy fazékba tettem a csontot az egészben hagyott vöröshagymával, a fokhagymával, sóval és az egész borssal megfűszerezve leöntöttem annyi hideg vízzel, hogy ellepje és lassú lángon egy óra hosszat főztem. Ekkor hozzátettem a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, pótoltam az elforrt vizet, és fedő alatt 2 óra hosszan még tovább főztem. Amikor készen lett, kiszedtem belőle a csontot és a zöldségeket, majd leszűrtem. Egy kis levesben lúdgége tésztát főztem hozzá, megszórtam friss, apróra vágott petrezselyemlevéllel, hozzátettem a főtt zöldségeket és ezzel tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.