Ennek az ételnek a receptje is családi örökség. Még sose kérdeztem meg, így nem tudom, hogy Szerbiában élő ismerőseim is így készítik el ezt az ételt. Bízom benne, hogy nekik is ízlene így, ahogyan én főzöm.
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 darab paradicsom
- 2 nagy húsos zöldpaprika
- egy evőkanál zsír
- egy evőkanál őrölt paprika
- őrölt fekete bors
- só
- 20 dkg rizs
A húst megmostam és apró kockára vágtam.
Megtiszítottam a vöröshagymát és összevágtam. Megmostam a paprikát és a paradicsomot, majd felkockáztam.
A vöröshagymát megfonnyasztottam a zsíron, hozzáadtam a húst, megsóztam és fehéredésig sütöttem. Levettem a tűzhelyről, megszórtam az őrölt paprikával, hozzákevertem a paprikát és a paradicsomot, felöntöttem kis vízzel és úgy főztem, mint a pörköltet. Amikor a hús már majdnem puha, akkor hozzákevertem a 20 dkg megmosott rizst, újra megsóztam, megszórtam kis őrölt borssal, öntöttem rá 4 dl forró vizet és lefedve tovább főztem, néha kevergetve. Amikor elforrt a lé, ez kb. 15 perc, akkor lezártam a gázt és lefedve állni hagytam még 10 percig, ezután tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
ÁkiBáki (törölt) 2010.01.20. 19:59:57
qwertzu 2010.01.20. 20:00:32
Mondjuk ha valami hasonlót kaptam volna, biztos nem rezzennék még mindig össze a neve hallatán.
ÁkiBáki (törölt) 2010.01.20. 20:01:14
Avagy ezen a blogon, ha azt mondom Bácska, az már nacionalizmus?
Pong 2010.01.20. 20:01:41
ÁkiBáki (törölt) 2010.01.20. 20:26:28
*amari 2010.01.20. 20:26:50
a férjem szerint a bácskai rizseshús nem ennyire lecsós-paprikás, hanem borsosan készül :)
*amari 2010.01.20. 20:27:05
az oldalamon találsz olyan ételeket, amihez karaj kell:
amari.blog.hu/2010/01/19/krumplifozelek_parizsi_szelettel
amari.blog.hu/2010/01/18/vadas_karaj_zsemlegomboccal
amari.blog.hu/2009/12/30/kokuszos_rantott_szelet
amari.blog.hu/2009/12/25/kolbasszal_toltott_karaj
*amari 2010.01.20. 20:27:23
nem politizálunk.... főzünk és eszünk!
szicska 2010.01.20. 20:55:07
sertéscomb helyett viszont sokkal jobb a lapocka, árban ugyanaz viszont sokkal finomabb!
ÁkiBáki (törölt) 2010.01.20. 20:55:48
A szerbek jól főznek mondjuk, azok az út menti malacsültek hmmm...
Ááá, csak figyelem felkeltés volt:-)
*amari 2010.01.20. 21:04:26
Ilyenkor télen én a fagyasztóból adagolom a paprikát és a paradicsomot, vagy saját készítésű lecsót üvegből. Nyáron, amikor a hazaiból dömping van, akkor teszem el.
*amari 2010.01.20. 21:04:42
tudod, ki mit szeret...
lackotheking 2010.01.20. 23:19:44
*amari 2010.01.20. 23:24:39
Régen volt, szerintem most is biztosan van hús ott is. Nem ott élek, így nem tudom, de majd megkérdezem.
Hipósgriff 2010.01.21. 07:52:12
Most már szeretem a csípőset is :)
szabodzsi 2010.01.21. 07:52:43
*amari 2010.01.21. 09:33:22
Remélem jól sikerült! Egészségedre!