HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.01.18. 21:15 *amari

Vadas karaj zsemlegombóccal

Hozzávalók: 

  • 60-80 dkg egész rövidkaraj
  • 5 dkg szalonna
  • étolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl főzőtejszín
  • őrölt fekete bors
  • mustár 
Páclé
 
  • 3 darab sárgarépa
  • 2 darab petrezselyemgyökér
  • egy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál 20 %-os ecet
  • 3 darab babérlevél
  • 10 szem feketebors
  • 1 szál rozmaring
  •  
Zsemlegombóc
 
  • 40 dkg rétesliszt
  • 2 darab zsemle
  • 2 dl víz
  • 2 tojás
  • őrölt fehér bors
  •  
Először elkészítettem a vizes páclevet. A pácléhez a sárgarépát, zöldséget és a hagymát karikákra vágtam, egy liter vízben a fűszerekkel és a sóval félpuhára főztem. A húst akkora tálba tettem, hogy majd a lé ellepje, ráöntöttem még forrón a páclevet. Ebben a lében pácolódott a hús 2 napig hideg helyen, naponta kétszer megforgattam.
Ma reggel a szalonnát vékony csíkokra vágtam és megtűzdeltem az egész karajt, majd megborsoztam, megsóztam, megkentem étolajjal és egy tepsibe tettem. Öntöttem alá egy picit a pácléből, lefedtem a tepsit alufóliával és egy óra hosszat sütöttem 150 oC-os sütőben. Ekkor hozzátettem a páclében levő zöldségeket, kis levet is öntöttem még alá, újra lefedtem, még egy fél órát így sült, aztán levettem róla a fóliát és még 10 percig így pirítottam.
Kiszedtem a tepsiből a húst, majd felszeleteltem.
A tepsiből kiszedtem a zöldségeket egy lábosba, botmixerrel kis páclével pürévé zúztam. Megszórtam egy kanál liszttel és összeforraltam. Megízesítettem kis őrölt fekete borssal, egy kanál mustárral és tejszínnel.
 
Zsemlegombóc
 
A két zsemlét apró, azonos nagyságú kockára vágtam és a sütőben jól kiszárítottam.
A lisztből, vízből, tojásból kis sóval, őrölt fehér borssal galuskatésztát készítettem, belekavartam a zsemlekockákat sós, lobogó, forró vízbe nagy gombócokat szaggattam egy evőkanállal és kifőztem őket. A főzési idő kb. 10 perc, hiszen ezek nagy darab tészták, több ideig kell főzni, mint a galuskát.
 
Tálaláskor a felszeletelt húsokra öntöttem a vadasmártást és mellétettem a zsemlegombócot.
 

Szólj hozzá!

Címkék: galuska zsemlegombóc szalonna páclé zsemle rétesliszt főzőtejszín rövidkaraj vadasmártás


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr911683201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása