”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.01.21. 18:00 *amari

Tepertős pogácsa

Ez a tepertős pogácsa hajtogatott, kelt tésztával készült, jól megfűszerezve sóval és fekete őrölt borssal. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható, kiváló sörkorcsolya, de borokhoz is nagyon jó.

Hozzávalók: 

  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg darált tepertő
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl langyos tej
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl fehér bor
  • 10 dkg vaj
  • 3 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 felvert tojás a kenéshez
Langyos cukros tejben megfuttattam az élesztőt.
A  60 dkg lisztet elkevertem a 10 dkg vajjal, a 2 dl tejföllel, a borral, hozzáadtam a két tojást sárgáját, az élesztős tejet, megsóztam, borsoztam és az egészet lágy tésztává gyúrtam. Ezután lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kinyújtottam és megkentem a darált teperő felével, összehajtogattam, majd meleg helyere tettem, hogy megkeljen. Ez a meleg hely most is az 50oC-os sütőm volt.
Amikor megkelt, újra vékonyra nyújtottam, megkentem a darált tepertő másik felével és összehajtogattam, majd így kelt újra a tészta a melegben egy bő fél órát. Ezután a  nyújtódeszkán kb. 2 cm vastagságúra nyújtottam, a tetejét késsel szépen bekockáztam, megkentem felvert tojással és kiszaggattam a pogácsákat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem őket, majd 200oC-ra felmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.

Szólj hozzá!

Címkék: bor élesztő bors sörkorcsolya borkorcsolya kelt tészta tepertő tepertős pogácsa hajtogatott tészta pgácsa


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr821690721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása