Fűszeres, tartalmas téli ételt főztem ma is. A meghatározó fűszer a bors volt a húson is és a gombócban is.
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 1 cső zöldpaprika
- 2 darab paradicsom
- 1 dl paradicsomlé
- 1,5 dl étolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt tarka bors
- egész köménymag
Kenyérgombóc
- 40 dkg rétesliszt
- 2 szelet félbarna kenyér
- 2 dl víz
- 2 tojás
- őrölt fehér bors
- őrőlt fekete bors
- só
A sertéshúst kis kockákra vágtam.
Megtisztítottam a vöröshagymát és apróra vágtam. Kis darabkákra vágtam a paprikát és a paradicsomot.
Az étolajon megfonnyasztottam a vöröshagymát, hozzáadtam a kis darabokra vágott húst és pirítani kezdtem. Amikor kifehéredett már a hús, akkor megsóztam, megborsoztam, megszórtam köménymaggal, hozzáadtam a paprikát és a paradicsomot, felöntöttem 1 dl csontlével és a paradicsomlével, majd fedő alatt pároltam 20 percig, közben néhányszor megkevertem. Ezután levettem a fedőt és lepirítottam róla a levet, de azért maradt is a hús alatt egy kicsi, sűrű mártás.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.