HTML

”Szavazz

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.02.01. 17:46 *amari

Krumplis pogácsa

Ebédünkhöz sok tejes-vajas krumplipürét készítettem, nem fogyott el, most ezt használtam fel a kelt, hajtogatott krumplis pogácsához. Nálunk ritkán van ételmaradék, de ha akad, akkor azt igyekszem valahogy felhasználni, amikor meg nem sikerül, akkor Laci szomszéd tyúkjai lakmároznak belőle, amiért szép, nagy, friss tojást szoktam kapni.

Hozzávalók: 

  • 25 dkg krumplipüre
  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj (tésztába)
  • 10 dkg vaj (kenéshez)
  • 1 egész tojás a tésztához
  • 1 tojás a kenéshez
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 kiskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fehér bors
  • 2 teáskanál só 
Egy dl langyos, cukrozott tejben megfuttattam az élesztőt.
Az áttört krumplipüréhez hozzákevertem 10 dkg olvasztott vajat, a tejfölt, a tojást, megsóztam, megborsoztam, hozzászórtam a lisztet, összekevertem, hozzáöntöttem a megkelt élesztős tejet és lágy, de nyújtható tésztát gyúrtam. Ezután meleg helyre tettem keleszteni. Amikor a kétszeresére kelt a tészta, kinyújtottam és megkentem olvasztott vajjal, újra kelesztettem egy negyed óráig, majd megint nyújtás és kenés. A másodszori kenés-hajtogatás után még pihent a tészta meleg helyen egy negyed órát, ekkor 3 cm vastagra nyújtottam, a tetejét késsel kockásra metszettem és kiszaggattam a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a pogácsákat szép sorban, megkentem sós felvert tojással, 180 oC-ra melegített sütőbe tettem, ahol szép pirosra sütöttem. Hidegen és melegen is nagyon finom.

3 komment

Címkék: élesztő vaj kelt tészta krumplis pogácsa


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr961720544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2010.02.05. 17:53:32

Helló, kolléga!
Most látom, milyen hasonló dolgot sütöttünk és ugyanazon a napon hoztuk nyilvánosságra!

Persze Te voltál a frissebb! :-)

medwe.blog.hu/2010/02/01/krumplis_pogacsa_5

*amari 2010.02.05. 19:37:52

Olvasva a blogod megtisztelsz, ha kollégádnak tekintesz!
amari.blog.hu/
süti beállítások módosítása