Disznótorokban volt szokás ebédre fokhagymás pecsenyét készíteni, aminek egyik hús alapanyaga a tarja volt. Nagyon sokféle módon lehet elkészíteni a tarját. Nyáron szabadtűznél szoktuk sütögetni. Ilyenkor előre bepácoljuk zöld fűszerekkel, kis olajjal, bár a tarja zsírral átszőtt hússzerkezete nem igényel sok hozzáadott zsíradékot, anélkül is szaftos marad. Hamarosan itt a jó idő, erre várunk már régen, de most még a konyhában sült a hús.
Hozzávalók:
· 4 szelet sertéstarja
· 1 nagy fej fokhagyma
· 3 evőkanál sertészsír
· só
A tarjaszeleteket megsóztam. Egy lábasban megolvasztottam a zsírt, pár perc alatt megpirítottam a hússzeleteket, majd annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje, rápréseltem a megtisztított fokhagyma felét és fedő alatt puhára pároltam.
Amikor már puha volt a hús, megborsoztam még, rátettem az apróra áttört fokhagymát és világosbarnára pirítottam.
Köretnek petrezselymes rizst tálaltam és tejfölös uborka salátát.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.