HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.05.17. 18:06 *amari

Fokhagymás tarja

Disznótorokban volt szokás ebédre fokhagymás pecsenyét készíteni, aminek egyik hús alapanyaga a tarja volt. Nagyon sokféle módon lehet elkészíteni a tarját. Nyáron szabadtűznél szoktuk sütögetni. Ilyenkor előre bepácoljuk zöld fűszerekkel, kis olajjal, bár a tarja zsírral átszőtt hússzerkezete nem igényel sok hozzáadott zsíradékot, anélkül is szaftos marad. Hamarosan itt a jó idő, erre várunk már régen, de most még a konyhában sült a hús.

 

Hozzávalók:
 
·         4 szelet sertéstarja
·         1 nagy fej fokhagyma
·         3 evőkanál sertészsír
·        
 
A tarjaszeleteket megsóztam. Egy lábasban megolvasztottam a zsírt, pár perc alatt megpirítottam a hússzeleteket, majd annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje, rápréseltem a megtisztított fokhagyma felét és fedő alatt puhára pároltam.
Amikor már puha volt a hús, megborsoztam még, rátettem az apróra áttört fokhagymát és világosbarnára pirítottam.
Köretnek petrezselymes rizst tálaltam és tejfölös uborka salátát.

Szólj hozzá!

Címkék: fokhagyma tarja fokhagymás tarja


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr652010748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása