A rántott köménymagleves nagyon egészséges étel, különösen gyomorpanaszokban szenvedőknek.
Hozzávalók:
· 3 púpozott teáskanál köménymag
· 1 kisebb fej vöröshagyma
· 1 evőkanál liszt
· másfél liter víz
· 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
· 3 szál petrezselyemlevél
· 1 szál lestyánlevél
· só
· étolaj
· 4 tojás
A köménymagot felforrósított étolajban kb. 1 percig pirítottam, majd rászórtam a lisztet és barna rántást készítettem. Levettem a tűzhelyről, megsóztam, paprikáztam, felöntöttem vízzel, beletettem az egészben hagyott vöröshagymát és a lestyánlevelet, visszatettem főzni. 15 percig főztem, forraltam az egészet, majd kivettem belőle a hagymát.
Egy kis tálban felvertem a négy tojást, megsóztam és beleöntöttem a forrásban levő levesbe és addig főztem még kevergetve, amíg a tojás megfőtt. Ez kb. fél perc volt.
Tálalás előtt megszórtam a levest apróra vágott friss petrezselyemlevéllel.
Aki nem szereti a köménymagot, csak az ízét, az átszűrheti a levest mielőtt belefőzi a tojást, de én nem szoktam szűrni. A levest tojás nélküli változatban is tálalhatjuk, adhatunk hozzá pirított zsemlekockát is. A régi menzás változatban pirított kenyérkockát adtak hozzá.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.