”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.06.15. 20:26 *amari

Diós keksz

Pár nap múlva érkeznek az unokáim, így ma kis édes rágcsálnivalót sütöttem. Ez a süti akkor jó, ha áll egy-két napot. Zárt dobozba téve sokáig eláll, bár nem volt még példa, hogy hosszú ideig kelljen az ilyesmit tárolnom, mert olyan hamar el szokott fogyni.

 
Hozzávalók:
 
  • 4o dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só (én minden süteménybe is teszek sót)
 
Díszítéshez:
1 tojás, aszalt vörös áfonya, mazsola, darál dió
 
A lisztbe kevertem a darált diót, összemorzsolam a vajjal, hozzátettem még a porcukrot, vaniliás cukrot, sót, a sütőport, tojást, kis tejfölt, mindezt összedolgoztam laza tésztává. Egy negyed órára betettem a hűtőbe, hogy könnyebben lehessen majd dolgozni vele.
A hideg tésztát fél cm vastagságúra nyújtottam és különböző formákkal kiszaggattam, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, mindegyiket megkentem tojással, vékonyan megszórtam darált dióval, majd aszalt vörös áfonyával, mazsolával díszítettem.
Közben a sütőt 180 o C-ra melegítettem és készre sütöttem a formás kis sütiket.

4 komment

Címkék: dió mazsola vörös áfonya diós keksz


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr382084459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madör 2010.06.26. 13:09:40

Szia Amari!

Most készülök megsütni ezt a sütit, remélem nekem is sikerülni fog:))

madör 2010.07.03. 18:25:05

Ízlett a süti a gyerekeimnek, kapott belőle unokatesó is, a receptet meg kellett adnom nekik:))

Lillamama 2010.07.19. 13:34:07

Ez tényleg nagyon finom süti volt. Nekem az ilyen "keksz" sütik mindig olyan szárazak, de ez nem :)
süti beállítások módosítása