Pár nap múlva érkeznek az unokáim, így ma kis édes rágcsálnivalót sütöttem. Ez a süti akkor jó, ha áll egy-két napot. Zárt dobozba téve sokáig eláll, bár nem volt még példa, hogy hosszú ideig kelljen az ilyesmit tárolnom, mert olyan hamar el szokott fogyni.
Hozzávalók:
- 4o dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 tojás
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaniliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só (én minden süteménybe is teszek sót)
Díszítéshez:
1 tojás, aszalt vörös áfonya, mazsola, darál dió
A lisztbe kevertem a darált diót, összemorzsolam a vajjal, hozzátettem még a porcukrot, vaniliás cukrot, sót, a sütőport, tojást, kis tejfölt, mindezt összedolgoztam laza tésztává. Egy negyed órára betettem a hűtőbe, hogy könnyebben lehessen majd dolgozni vele.
A hideg tésztát fél cm vastagságúra nyújtottam és különböző formákkal kiszaggattam, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, mindegyiket megkentem tojással, vékonyan megszórtam darált dióval, majd aszalt vörös áfonyával, mazsolával díszítettem.
Közben a sütőt 180 o C-ra melegítettem és készre sütöttem a formás kis sütiket.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
madör 2010.06.26. 13:09:40
Most készülök megsütni ezt a sütit, remélem nekem is sikerülni fog:))
*amari 2010.06.26. 13:11:19
madör 2010.07.03. 18:25:05
Lillamama 2010.07.19. 13:34:07