”Szavazz

HTML

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.06.28. 21:42 *amari

Kapros zöldbabfőzelék

Szeretem ezt a nyári időszakot, mert tele a kert és a piac friss zöldséggel. Nem kell sokat gondolkodni, hogy mit is főzzek, hiszen a sok zöldségféle nagyon csábító lehetőség egy-egy ízletes étel elkészítéséhez. Változatos módon készíthetők, levesnek, főzeléknek, sütve, párolva.

 
Hozzávalók:
 
·         50 dkg zöldbab
·         2-3 gerezd fokhagyma
·         1 kis fej vöröshagyma
·         egy csokor kaporlevél
·         fél liter tej
·        
·         1 evőkanál fokhagymás ecet
·         1 dl étolaj
·         1 evőkanál finomliszt
·         2 dl tejföl
 
Elkészítése:
 
A friss zöldbabot alaposan megmostam, megtisztítottam és felvágtam 2-3 cm-es kis darabkákra, majd a vöröshagymával együtt másfél liter sós vízben puhára főztem és leszűrtem.
Az olajat megmelegítettem, beleszórtam a lisztet, beletettem a fokhagyma gerezdeket, az apróra vágott friss kaporlevelet, amit előbb apróra vágtam, kicsit pirítottam, beleszórtam a zöldbabot, utánsóztam, összekevertem, öntöttem rá tejet és felforraltam. Amikor összeforrt, hozzáadtam a tejfölt és az ecetet.
Reszelt sárgarépa, vöröshagyma, tojás keverékéből, amit sóval, borssal fűszereztem, olajon kis lapkákat sütöttem hozzá feltétnek, de adható hozzá fasírt vagy sült hús, ki mit szeret.
 

Szólj hozzá!

Címkék: fokhagyma zöldbab kapor kapros zöldbabfőzelék


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr262117087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása