Szeretem ezt a nyári időszakot, mert tele a kert és a piac friss zöldséggel. Nem kell sokat gondolkodni, hogy mit is főzzek, hiszen a sok zöldségféle nagyon csábító lehetőség egy-egy ízletes étel elkészítéséhez. Változatos módon készíthetők, levesnek, főzeléknek, sütve, párolva.
Hozzávalók:
· 50 dkg zöldbab
· 2-3 gerezd fokhagyma
· 1 kis fej vöröshagyma
· egy csokor kaporlevél
· fél liter tej
· só
· 1 evőkanál fokhagymás ecet
· 1 dl étolaj
· 1 evőkanál finomliszt
· 2 dl tejföl
Elkészítése:
A friss zöldbabot alaposan megmostam, megtisztítottam és felvágtam 2-3 cm-es kis darabkákra, majd a vöröshagymával együtt másfél liter sós vízben puhára főztem és leszűrtem.
Az olajat megmelegítettem, beleszórtam a lisztet, beletettem a fokhagyma gerezdeket, az apróra vágott friss kaporlevelet, amit előbb apróra vágtam, kicsit pirítottam, beleszórtam a zöldbabot, utánsóztam, összekevertem, öntöttem rá tejet és felforraltam. Amikor összeforrt, hozzáadtam a tejfölt és az ecetet.
Reszelt sárgarépa, vöröshagyma, tojás keverékéből, amit sóval, borssal fűszereztem, olajon kis lapkákat sütöttem hozzá feltétnek, de adható hozzá fasírt vagy sült hús, ki mit szeret.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.