A mondás szerint felmelegítve csak a töltött káposzta jó. Szerintem is igaz a mondás, ma éppen az történt, hogy a tegnap este főzött nagy adag ételt egy tepsiben melegítettem meg az ebédhez.
Az időjárás alapján mondhatjuk, hogy itt a tél, az ország nagy részén havazott az éjszaka, nálunk most még nem. Ilyenkor szoktam főzni “nehéz” ételeket is. Ezek közé az ételek közé tartozik a töltött káposzta is. Egy korábbi írásban már leírtam én hogyan készítem el. Itt olvasható:
Az alap most is hordós savanyú káposzta volt és a rizses kolbászhús. A húsos gombócokat savanyított levelekbe tekertem. Füstölt szalonnát tettem egy fazék aljára, rá az apróra vágott káposztát, füstölt kolbászkarikákat, majd a káposzta levelében levő gombócokat, felöntöttem vízzel és kb. egy óra alatt készre főztem.
Tálaláskor tejfölt tettem a tetejére, friss félbarna kenyérrel tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Manóvezér 2010.11.27. 21:29:42
Evaneni 2010.11.27. 22:48:04
En a kaposzta elkeszultekor kiveszem a toltelekeket es berantom a szaftot. Es en is fustolt hust teszek a toltelekek koze, kolbasszal me'g nem probaltam.