”Szavazz

HTML

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.11.27. 20:10 *amari

Felmelegítve…

A mondás szerint felmelegítve csak a töltött káposzta jó. Szerintem is igaz a mondás, ma éppen az történt, hogy a tegnap este főzött nagy adag ételt egy tepsiben melegítettem meg az ebédhez.

Az időjárás alapján mondhatjuk, hogy itt a tél, az ország nagy részén havazott az éjszaka, nálunk most még nem. Ilyenkor szoktam főzni “nehéz” ételeket is. Ezek közé az ételek közé tartozik a töltött káposzta is. Egy korábbi írásban már leírtam én hogyan készítem el. Itt olvasható:
Az alap most is hordós savanyú káposzta volt és a rizses kolbászhús. A húsos gombócokat savanyított levelekbe tekertem. Füstölt szalonnát tettem egy fazék aljára, rá az apróra vágott káposztát, füstölt kolbászkarikákat, majd a káposzta levelében levő gombócokat, felöntöttem vízzel és kb. egy óra alatt készre főztem.
Tálaláskor tejfölt tettem a tetejére, friss félbarna kenyérrel tálaltam.
 

2 komment

Címkék: tél töltött káposzta kolbászhús hordós káposzta


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr442477516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manóvezér 2010.11.27. 21:29:42

Ez egy igazi"hideg napokra"való étel.Nálam a töltöttkáposzta viszi a primet.Akárhányszor,akármikor meg tudom enni.És valóban,a sokadik megelegítés mindig csak javít egy kicsit rajta...Ahány ház,annyi szokás alapon,szoktuk a füstölt kolbászt oldalassal,a felöntő víz egy részét főtt sonka levével(ha van) helyettesíteni.

Evaneni 2010.11.27. 22:48:04

Sziasztok! Nalunk is nagy kedvenc, de mivel eleg bonyolult szamomra az elkeszitese, csak Karacsonykor fozok, de akkor 3 napig azt eszunk.
En a kaposzta elkeszultekor kiveszem a toltelekeket es berantom a szaftot. Es en is fustolt hust teszek a toltelekek koze, kolbasszal me'g nem probaltam.
süti beállítások módosítása