”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.02.28. 18:31 *amari

Diókrémes mézes

Február végi hideg hétvégére mézes, diós, krémes édességet készítettem.

Hozzávalók a tésztához:
·         50 dkg finomliszt
·         15 dkg porcukor
·         3 evőkanál méz
·         3 evőkanál tejföl
·         2 darab tojás
·         5 dkg vaj
·         1 kávéskanál szódabikarbona
 
Dióskrém:
·         6 dl tej
·         3 evőkanál méz
·         10 dkg porcukor
·         4 evőkanál búzadara
·         25 dkg darált dió
·         15 dkg vaj
 
Díszítéshez:
·         2 evőkanál kakaópor
·         2 evőkanál barna cukor
·         2 evőkanál tej
·         5 dkg vaj
 
Elkészítés:
Először a tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd egy fél órára a hűtőbe tettem pihentetni. Ezután a tésztát négy részre osztottam, majd négy vékony lapot nyújtottam belőle. Egy tepsi hátán, 170 oC-ra melegített sütőben egyenként megsütöttem és hideg helyre tettem, hogy kihűljön. Nálam másnapig hűltek a lapok.
A krémhez a tejben elkevertem a mézet, cukrot és beletettem a búzadarát és állandóan kevergetve elkezdtem melegíteni. Amikor forrni kezdett, akkor még hozzászórtam a darált diót és azzal együtt főztem készre, közben folyamatosan kevergettem. Amikor készen lett, belekevertem a vajat és hagytam, hogy langyosra hűljön, majd megkentem a krémmel a mézes lapokat. A tetejét is megkentem diós krémmel és kakaós mázzal díszítettem.
Igazán akkor finom, ha az elkészítés után csak másnap fogyasztjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: dió méz vaj cukor búzadara kakaópor diókrémes mézes


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr392698971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása