Február végi hideg hétvégére mézes, diós, krémes édességet készítettem.
Hozzávalók a tésztához:
· 50 dkg finomliszt
· 15 dkg porcukor
· 3 evőkanál méz
· 3 evőkanál tejföl
· 2 darab tojás
· 5 dkg vaj
· 1 kávéskanál szódabikarbona
Dióskrém:
· 6 dl tej
· 3 evőkanál méz
· 10 dkg porcukor
· 4 evőkanál búzadara
· 25 dkg darált dió
· 15 dkg vaj
Díszítéshez:
· 2 evőkanál kakaópor
· 2 evőkanál barna cukor
· 2 evőkanál tej
· 5 dkg vaj
Elkészítés:
Először a tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd egy fél órára a hűtőbe tettem pihentetni. Ezután a tésztát négy részre osztottam, majd négy vékony lapot nyújtottam belőle. Egy tepsi hátán, 170 oC-ra melegített sütőben egyenként megsütöttem és hideg helyre tettem, hogy kihűljön. Nálam másnapig hűltek a lapok.
A krémhez a tejben elkevertem a mézet, cukrot és beletettem a búzadarát és állandóan kevergetve elkezdtem melegíteni. Amikor forrni kezdett, akkor még hozzászórtam a darált diót és azzal együtt főztem készre, közben folyamatosan kevergettem. Amikor készen lett, belekevertem a vajat és hagytam, hogy langyosra hűljön, majd megkentem a krémmel a mézes lapokat. A tetejét is megkentem diós krémmel és kakaós mázzal díszítettem.
Igazán akkor finom, ha az elkészítés után csak másnap fogyasztjuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.