HTML

”Szavazz

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.03.21. 20:45 *amari

Vadas bélszín knédlivel

Pár napja a férjem hazaállított egy nagy egész bélszínnel. Kettőnknek nagyon sok egy evésre, így pár szép szeletet levágtam belőle, a többi maradt egészben, ez készült el a hétvégén vadasan.

 

Hozzávalók:
  • 1 kg körüli egész bélszín
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg zsír a tepsi zsírozásához
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál csípős mustár
  • 2 dl tejföl
  • 1 dkg cukor
  • őrölt fekete bors
  •  
Páclé:
  • 1,5 liter víz
  • 1 darab vöröshagyma
  • 3-4 darab sárgarépa
  • 1-2 darab petrezselyemgyökér
  • 2 evőkanál 10 % -os ételecet
  • 10-15 szem egész fekete bors
  • 2 darab babérlevél
Knédli:
  • 40 dkg rétesliszt
  • 2 dl langyos tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
Elkészítés: 
Elkészítettem a zöldséges páclevet, amiben érlelődött a bélszín.
Megtisztítottam és karikára vágtam a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, apróra vágtam a vöröshagymát, megsóztam, felöntöttem másfél liter vízzel, megsóztam, beleszórtam az egész borsot és a babérlevéllel együtt a forrástól számított 3 percig jól összeforraltam az egészet. A tűzről levéve megeceteztem a levet. A bélszínt egy nagy tálba tettem és erre öntöttem rá a forró páclevet. Ebben a zöldséges páclében állt egy napot a hús, de nem árt neki, ha 2-3 napig is pácolódik.
A főzés kezdetekor 10 dkg füstölt szalonnát vékony csíkokra vágtam és ezzel tűzdeltem meg a bélszínt úgy, hogy a szalonnacsík nagyobb része kívül maradt a húson. A rostok irányába rásimogattam a szalonnacsíkokat a húsra, majd egy kizsírozott tepsibe tettem, lefedtem alufóliával és egy óra hosszat pároltam a sütőben. Ezután hozzátettem a pácléből a zöldségeket és egy kevés lével továbbra is lefedve tovább pároltam még egy fél órát, majd a fólia nélkül a zsírjára pirítottam.
A húst kivettem a tepsiből, egy tálra tettem, majd 1 cm vastagságúra felszeleteltem és meleg helyre tettem.
Ezután készítettem el a vadasmártást. A tepsiből áttettem egy lábosba a lepirult zöldségeket, amiket egy villával jó apróra összetörtem. Megszórtam 2 evőkanál liszttel, kevertem hozzá egy kis páclevet, jól összekevertem és összeforraltam. Ezután hozzáadtam a csípős mustárt, megborsoztam még és belekevertem a tejfölt.
 
Knédli 
Egy kis langyos tejben egy kiskanál cukorral megfuttattam az élesztőt.
Egy tálba tettem a lisztet, megsóztam, hozzáadtam egy tojást, hozzáöntöttem a megfuttatott élesztőt és langyos tejjel tésztát kevertem. Jól összedolgoztam az egészet, majd meleg helyen kelesztettem. Amikor már megkelt, akkor egy lisztezett nyújtódeszkán négy részre vágtam a tésztát, hosszúkás duci rudakra formáztam és sós, lobogó forró vízben fedő alatt kezdtem főzni. 10 percig főtt az egyik oldal, majd megfordítottam és még további 10 percig, ekkor már fedő nélkül. A kész knédliket kiszedtem a főzővízből, lecsepegtettem és felszeletelve tálaltam a hússal és a mártással.

 

1 komment

Címkék: bélszín vadasmártás vadas bélszín knédlivel zöldséges páclé


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr352760278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2011.03.31. 10:15:27

Jaj, de megkívántam!!! :)
süti beállítások módosítása