Húsvétra egy egész füstölt sonkát főztem. A sonkalében főtt még tojás is, amiből töltött tojás készült és festettem is pár darabot vöröshagyma levelével.
Túl vagyunk az ünnepen, természetesen a főtt sonka egy része még mindig a hűtőben van. Azért, hogy mielőbb elfogyjon a sonka, bablevest főztem sok zöldséggel a sonkalében, a végén meg beleforraltam a kockára vágott sonkát.
Hozzávalók:
- 25 dkg bab
- 2 db sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 nagy burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 darab babérlevél
- főtt sonka
A tarkababot még tegnap este megmostam és reggelig vízben áztattam.
Megtisztítottam a zöldségeket, kis darabokra vágtam és az áztatott babbal együtt a sonkalében megfőztem. Ezután beletettem a kis kockákra vágott sonkát, egy evőkanál liszttel, pici erős őrölt paprikával és fokhagymával készült rántást, majd összeforraltam az egészet.
Tejföllel tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.