Minden változatban nagyon népszerű alapanyag konyhámban a burgonya. Ezt a hagymás salátát tálalás előtt egy nappal is el lehet készíteni, a hűtőben várakozhat. Kitűnő köret hideg sült húsokhoz, töltött fasírthoz, de természetesen a bécsi szelethez is.
Hozzávalók:
· 1 kg burgonya
· 30 dkg vöröshagyma vagy lilahagyma
· 1 dl borecet
· 3 dl víz
· 1 evőkanál cukor
· 1 kávéskanál őrölt bors
· só ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, héjában sós vízben megfőzzük. Ha már langyosra hűlt, meghámozzuk és karikára, kis darabkákra vágjuk. A hagymát is megtisztítjuk, vékony karikákra gyaluljuk.
Salátalevet készítünk a vízből, borecetből, sóból, borsból és egy kevés cukorból, beletesszük előbb a hagymát, utána a burgonyát, majd lazán összekeverjük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük és hidegen tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.