Gyorsan és egyszerűen elkészíthető édesség a stíriai metélt.
Hozzávalók:
- 25 dkg széles metélt
- 50 dkg tehéntúró
- 3 tojás
- 2 dl tejszín
- 15 dkg vaníliás kristálycukor
- csipet só
- 1-2 evőkanál tejföl
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg vaj
Először elkészítettem az öntetet, amit majd elkeverek a kifőtt tésztával.
A túrót áttörtem, picit megsóztam, megszórtam a vaníliás kristálycukorral, a mazsolával, hozzákevertem a tejszínt, a tejfölt és a három tojás sárgáját. Jól elkevertem az egészet, majd kemény habbá vertem a tojások fehérjét és ezt is hozzákevertem.
A tésztát lobogó sós vízben kifőztem és leszűrtem, majd összekevertem a túrós keverékkel.
Vastagon kivajaztam egy tűzálló üvegedényt, beleöntöttem a túrós krémmel elkevert tésztát, szépen elsimítottam, a tetejére vajat daraboltam és forró sütőbe tettem és légkeveréssel megsütöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.