”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.02.07. 09:00 *amari

Máglyarakás

Egyszerű, finom, könnyen elkészíthető desszertet készítettem ma. A máglyarakást készíthetjük kalácsból, szikkadt zsemléből, tejes kifliből, tetszés szerint módosíthatjuk benne a gyümölcsöt és a lekvárt.
 

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg-os kalács
  • 3 dl tej
  • 20 dkg baracklekvár
  • 4 alma
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 3 + 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 1 fél citrom leve
  • csipet só
  • 4 evőkanál darált dió
Felszeleteltem a kalácsot, kivajaztam egy tűzálló üvegedényt. Olyan edényt válasszunk, aminek nagy pereme van, mert kicsit megemelkedik sütés közben a tálba rakott anyag.
Ezután az almát készítettem el. Meghámoztam, kimagoztam és apró cikkekre vágtam az almát, meglocsoltam fél citrom levével. Egy serpenyőben felolvasztottam 5 dkg vajat, rátettem az almát, megszórtam két evőkanál barna cukorral, egy kis kanál őrölt fahéjjal és kevergetés mellett 2 percig pároltam.
A tojásokat szétválasztottam sárgájára és fehérjére.
Egy tálban a 3 tojás sárgáját elkevertem egy csipet sóval, 3 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaniliás cukorral és 2 dl langyos tejjel. A kalácsszeleteket belemártottam ebbe a tejbe és sorban leraktam a kivajazott üvegtálra. A maradék tojásos tejet ráöntöttem a kalácsra, majd ráhalmoztam a párolt almát, amit megszórtam 2 evőkanál darált dióval. Erre a rétegre rákentem egy kis üveg baracklekvárt, elsimogattam és ezt is megszórtam darált dióval, majd 180 oC-ra melegített sütőbe tettem és 30 percig sütöttem.
A 3 tojás fehérjébe 2 evőkanál porcukrot tettem és kemény habbá vertem fel. A kész habhoz a végén még lazán hozzákevertem két evőkanál baracklekvárt. Kivettem a sütőből a tálat, ráhalmoztam a habot, megszórtam vékonyan porcukorral, majd visszatettem a sütőbe és készre sütöttem. Kb. 10 perc alatt szép, aranysárga lett a hab a rakás tetején.
Amikor kihűlt, csak akkor szeleteltem fel.
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: alma kifli kalács máglyarakás zsemle baracklekvár tojáshab


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr821735703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása