Hozzávalók:
· 1 darab brokkoli
· 10 dkg reszelt sajt
· vaj
· őrölt fehér bors
· szerecsendió
· só
Tejmártás:
· 8 dkg vaj
· 1 evőkanál finomliszt
· 2 tojás sárgája
· 2 dl tej
· só
A brokkolit megmostam, rózsáira szedtem és sós vízben 5 percig főztem, majd leszűrtem. Kivajaztam egy hőálló tálat és szépen elrendeztem benne a puha brokkolikat.
Elkészítettem a tejmártást. 10 dkg vajat megolvasztottam, beletettem a lisztet, kis ideig így kevergettem, majd hozzáöntöttem a tejet és folyamatos keverés mellett összeforraltam. Ekkor levettem a tűzhelyről, hozzákevertem a két tojás sárgáját, megsóztam, megborsoztam, reszeltem rá egy kis szerecsendiót. A reszelt sajt felét is belekevertem a mártásba és ráöntöttem a brokkolira. A tetejét vastagon megszórtam reszelt sajttal és sütőben sütöttem addig, amíg a teteje szép piros lett.
Önálló ételként tejföllel fogyasztható, de köretnek is nagyon kellemes.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
boriska 2010.02.19. 19:42:36
Most miattad le kellett mennem a boltba brokkoliért. Épp a sütőben van, már alig várom, hogy kész legyen.
Köszi! :)