”Szavazz

HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.12.18. 16:58 *amari

Diós golyócskák

Az idén is sok diónk termett, már napok óta töröm és válogatom a diót, hogy a karácsonyi sütéshez készen legyen.

A diós golyócskák ma elkészültek, bár ahogy nézem a fogyást, még egy adag készül majd a héten.
 
 
Hozzávalók:
·         35 dkg darált dióbél
·         2 tojás fehérje
·         15 dkg porcukor
 
Csokimázhoz:
·         3 evőkanál kakaópor
·         3 evőkanál kristálycukor
·         3 evőkanál víz vagy tej
·         10 dkg vaj
·         10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
 
Két tojás keményre vert habjával összekevertem 15 dkg porcukrot és 35 dkg darált dióbelet. A keverékből vizes kézzel kis golyócskákat formáltam, egy sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a golyókat. A tepsit 100 oC-os sütőbe tettem légkeveréses üzemmódban és így szárítottam egy fél órát, ekkor megfordítottam a golyócskákat és még egy negyed órát a sütőben hagytam. Ezután lezártam a sütőt és teljes kihűlésig itt hagytam.
Közben elkészítettem a csokimázat.
3 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaóport és 3 evőkanál vizet forraltam össze, majd tettem bele a 10 dkg összetört étcsokoládét és a vajat. Folyamatos kevergetés mellett olvasztottam fel a csokit és a vajat. Ebbe a mázba mártottam a diós golyócskákat.
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: dió édesség kakaó desszert vaj étcsokoládé csokimáz diós golyócskák


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr343473559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása