HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2012.04.18. 17:40 *amari

Rozsos kenyér

Ma rozslisztes kenyeret sütöttem.

P4186087_rozsoskenyér.jpg

Hozzávalók:

  • 40 dkg fehérliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 1 evőkanál sikér (bio-boltokban kapható)
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 kávéskanál só
  • 2 kávéskanál cukor

Elkészítés:

Egy keverőtálba tettem a fehér és a rozslisztet, a sikért, megsóztam és szárazon egy fakanállal jól elkevertem. Közben egy kis langyos, cukrozott vízben megfuttattam az élesztőt, majd hozzákevertem a liszthez. Hozzáadtam egy kanál étolajat is és lágy kenyértésztát gyúrtam, dagasztottam. Ezt a műveletet géppel is végezhetjük, úgy könnyebb a keverés.

Amikor kész lett a dagasztás, akkor a tésztát meleg helyen kelesztettem. A meleg hely az 50 oC-os sütő volt. Amikor megkelt, akkor újra összekevertem, átgyúrtam, hosszúkásra formáztam, egy sütőformába tettem és meleg helyen újra kelesztettem.

Amikor már szépen megkelt, a sütőben emeltem a hőfokot 170 oC-ra és ezen a hőmérsékleten sütöttem készre, világos barnára a kenyeret kb. 45 perc alatt. A sütőbe, a legalsó részre tettem egy másik kis tepsit is, amibe forró vizet öntöttem. A sütés folyamán elpárolgott a víz, ettől jobb ízt kapott a kenyér és nem száradt ki. A sütés végén, amikor már kivettem a formából a kenyeret, akkor egy ecsettel még langyos vízzel meg szoktam kenni a kenyér tetejét. A sütőformából azonnal ki kell venni a kenyeret, mert ha a formában maradt, akkor bepárásodik az alja.

Szólj hozzá!

Címkék: kenyér élesztő rozsliszt finomliszt rozslisztes kenyér


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr804459344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása