Egyik kedvenc ételünk a lecsó. Kiváló főétel, de lehet köret is, vagy egyszerűen csak friss kenyérrel esszük. Hidegen pirítóssal is nagyon finom. A alap lecsó ugye hagyma, paprika, paradicsom, amit füstölt kolbásszal, tojással, rizzsel, tarhonyával, vagy gombával dúsíthatunk, ki-ki kedve szerint.
Nyáron konzerválni is szoktam lecsót. Az idén is készült 3 kg paprikából és 3 kg paradicsomból. Ezeket megmostam,feldaraboltam és összeforraltam, megsóztam, a tetejére étoljat öntöttem úgy, hogy elfedje az egész tetejét, majd csavaros üvegekbe zártam. Télen ezeket használom a főzéshez.
Lecsó kolbászkarikákkal:
· 10 dkg füstölt húsos szalonna
· 2 darab nagy vöröshagyma
· 50 dkg paradicsom
· 50 dkg húsos paprika
· 1 kávéskanál őrölt paprika
· 1 kávéskanál só
· 15 dkg karikára vágott füstölt, csípős csabai kolbász
· 1 kanál kristálycukor
A szalonnát apró kis kockákra vágtam és kiolvasztottam belőle a zsírt. Rátettem az apróra felvágott vöröshagymát és üvegesre pirítottam, belekevertem az őrölt paprikát és a sót. Hozzáadtam a kis cikkekre vágott paradicsomot, a kimagozott, felkarikázott paprikát és fedő alatt kb. 10 percig pároltam, ekkor hozzátettem a kolbászkarikákat és még pár pecig főztem. Tehetünk hozzá 1 kanál, ill. ízlés szerint kristálycukrot is akkor, ha a paradicsomtól savanyú lenne.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.