Hozzávalók:
· 10 dkg vaj
· 20 dkg porcukor
· 25 dkg réteslisztliszt
· 1 csomag sütőpor
· 2 db tojás
· 1,5 dl tej
· cukrozott citromhéj
· reszelt citromhéj
· 10 dkg vagdalt mogyoró
· 5 dkg kis kockákra vágott birsalmasajt
· 10 dkg darabolt aszalt gyümölcs (szilva, barack mazsola)
· 5 dkg darabolt csoki
A vajat a cukorral habosra kevertem, hozzátettem a 2 egész tojást, a tejet, majd belettem a darabos aszalt gyümölcsöket, a mogyorót, a csokit, a sütőport, egy citrom reszelt héját és végül a lisztet.
Egy kivajazott formába öntöttem és 180 oC-os sütőben készre sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem, hogy mikor sült át. Amikor átsült, kiborítottam a formából és kihűtöttem. Közben csokimázat készítettem.
Csokimáz:
2 evőkanál kakaóport elkevertem 2 evőkanál kristálycukorral, 2 evőkanál vízzel és az egészet összeforraltam, majd 10 dkg vajat tettem bele. Az egészet addig kevergettem, amíg a vaj megolvadt, ezután a hideg sütire öntöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.