HTML

”Szavazz

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.04.22. 19:55 *amari

Krumplileves buggyantott tojással

Hozzávalók: 

  • 50 dkg burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt kolbászkarika
  • só ízlés szerint
  • 5 dl húsleves
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál ecet
  • pár levél lestyán
  • személyenként 2 darab tojás
  • 1 evőkanál 20 %-os ecet 
A krumplit meghámoztam és kis darabokra vágtam. Betettem egy lábasba, ráöntöttem az 5 dl húslevest, hozzátettem a megtisztított egész vöröshagymát, megsóztam és puhára főztem a krumplit. Amikor már megfőtt, egy krumplinyomóval durvára törtem úgy, hogy azért nagyobb darabok is maradjanak, pótoltam az elforrt folyadékot, majd beletettem a kolbászkarikákat, egy evőkanál ecetet és felforraltam, amikor forrt, akkor egyesével (külön edényben feltörve) beletettem a tojásokat és 3 percig főztem. Ennyi idő alatt a fehérje megköt, de a sárgája lágy marad. Amikor készen lett, levettem a tűzhelyről, hozzákevertem a tejfölt és megszórtam apróra vágott lestyánlevéllel.
A buggyantott (posírozott) tojás külön is elkészíthető úgy, hogy ecetes, vagy citromleves vízben megfőzzük a tojást. Akkor főzzük külön, ha feltétként adjuk párolt zöldségekhez, főzelékekhez, szendvicsekhez vagy hidegtálhoz. A levesbetéthez én jobban szeretem úgy készíteni, hogy a levesben fő.
A lestyán igen kedvelt, hagyományos fűszernövény, főleg az erdélyi konyha használja. Ízét sokan kedvelik levesekben, mártásokban, sült húsokon és az egyik legismertebb leveskocka ízének jellegzetes, fő adaléka. A fűszerkertemben van belőle pár tő, nagyon kedvelem használni a leveseimben.
 

1 komment · 1 trackback

Címkék: tejföl ecet lestyán füstölt kolbász fűszerkert buggyantott tojás posírozott tojás krumpliveves


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr941943440

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: agen judi bola 2018.05.23. 00:29:07

Schwinn Csepel kerékpár - Bicikli bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdulesmia 2010.04.23. 10:33:42

Így még nem ettem, de elkészítem és meg fogom kóstolni, mert szeretem a krumplilevest. A lestyánról pedig osztom véleményed
süti beállítások módosítása