Nosztalgiáztunk. A férjem külön kérésére paradicsomlevest főztem betűtésztával. Fiatalságunkat idézte a menzák régi levese, amit azért nem minden évben szoktam főzni. Van aki nagyon szereti és van aki személyes sértésnek venné, ha ezt tálalnák neki, de hát ugye nem egyforma az ízlésünk.
A kamrában van még pár üveg paradicsomlé, amit a múlt nyáron főztem és tettem el, így nem sokból állt megfőzni a levest.
Hozzávalók:
- 1 liter paradicsomlé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 evőkanál étolaj
- másfél evőkanál finomliszt
- só
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 zellerlevél a fagyasztóból
- kristálycukor ízlés szerint
- 12 dkg betűtészta
A kis fej vöröshagymát nagyon apróra vágtam össze és étolajon üvegesre pirítottam, rátettem a lisztet, és világosbarnára pirítottam, majd ráöntöttem a paradicsomlevet és főzni kezdtem. Megsóztam, megborsoztam, hozzáadtam a zellerlevelet. Amikor felforrt, beleszórtam a betűtésztát és készre főztem. Adtam hozzá még másfél kanál kristálycukrot is, hogy ne legyen túl savanyú.
Főzhetünk a paradicsomlevesbe másféle tésztát is, kiskockát, kis eperlevelet vagy zabszemtésztát, rizs is lehet a betét, de a betűtészta a klasszikus menzai levesbetét.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
abdulesmia 2010.05.11. 06:57:56
Így igaz! Én sósan, jó borsosan szeretem, de a párom például édesen. Jó példa vagyunk a sokszínűségre.