”Szavazz

HTML

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.08.28. 21:54 *amari

Vizes uborka

Nagyon szeretjük a kovászos uborkát, így télre is próbálom eltenni ezt az ízt. A vizes uborkának nevezett savanyúság önmagában indul meg erjedni, elkészítése nagyon egyszerű és biztos sikeres a tartósítás.

 

Hozzávalók:
 
  • fürtös uborka (kis méretű, max. 8 cm hosszú)
  • víz
  • ízlés szerint kapor, meggyfa levél, babérlevél, torma, egres, fokhagyma, zöld, éretlen szőlőszemek, ki, mit szeret 
Alaposan megmostam a friss, egészséges uborkákat, a két végüket levágtam, majd hosszanti vágással bemetszettem mindet.
Forró vízben sót oldottam fel, 1 liter vízhez két evőkanál asztali sót tettem.
Tisztára mosott uborkásüveg aljára kaprot tettem, majd szép sorban belerendeztem hosszanti irányban az uborkákat, minden üveghez két gerezd fokhagymát tettem, a tetejére is szórtam kaporlevelet és felöntöttem az üvegeket a még langyos, sós lével.
Így lesznek pár napig a meleg helyen, most a konyhában, mert kinn az udvaron már hideg lenne az uborkának. A tetejüket lefedtem kistányérral és várom, hogy meginduljon az erjedés. Zavaros lesz pár nap alatt a leve, amit pótolok minden nap, ha fogyna. 4-5 napig marad így, addig, amíg a zavarosság letisztul. Ekkor lezárom majd az üvegeket csavaros kupakkal, de lehet nedves celofánnal is és hűvös helyre teszem fogyasztásig a kamrába.

2 komment

Címkék: tartósítás fokhagyma kapor kovászos uborka egres babérlevél savanyúság torma vizes uborka meggyfa levél


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr812255264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*amari 2010.08.29. 12:06:29

A meggyfa levele kicsit fanyar ízt ad neki, az egres meg nagyon savas. Nem kötelező egyiket se adni hozzá, de érdemes kipróbálni új ízeket.
süti beállítások módosítása