HTML

”Szavazz

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.01.20. 20:10 *amari

Hájas tészta

Régen a disznótorok elmaradhatatlan édessége volt a hájas tésztával készült lekváros és diós kifli. Nálunk ugyan nem volt most disznótor, de hozzájutottam friss hájhoz, így most elkészítettem. A hideg sertéshájról leszedtem a hártyát és megdaráltam. Kivettem belőle fél kg-ot a mai sütéshez, a többit lefagyasztottam.

 

Lekváros kifli
 
Hozzávalók a tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl langyos sós víz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál 10 %-os ecet 
A kenéshez: 
  • 50 dkg darált sertésháj
  • 25 dkg finomliszt
Elkészítés:
Először az 50 dkg darált hájat jól összedolgoztam a 25 dkg finomliszttel és három részre osztottam.
Ezután 50 dkg lisztet, a tojássárgákkal, a sós, langyos vízzel, az ecettel, a tejföllel lágy, de nyújtható, rétestésztához hasonló állagú tésztát gyúrtam. 30 perc pihentetés után fél cm vékonyra nyújtottam, megkentem az előkészített háj 1/3-ad részével, ezután összehajtottam úgy, ahogyan a leveles vajas tésztát hajtogatjuk. Fél órát pihent így a tészta, ekkor újra nyújtottam, kentem, pihentettem, aztán még egyszer ugyanez. Végül a háromszor hajtogatott tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtottam, felvágtam 6 x 6 cm négyszögletekre, a közepébe házi szilvalekvárt tettem. Félbehajtottam, kicsit összenyomtam és mindet egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendeztem. 200 oC-ra felforrósított sütőben világosra sütöttem. Amikor megsült, még melegen megszórtam mindet porcukorral.
 

1 komment

Címkék: kifli lekváros hájas tészta


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr672600987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2011.01.24. 10:50:22

De finom, de szeretem!!! Volt mikor részt vettem pár évig disznótoron, és ott láttam ahogy készítik. Annyira jó íze van!!! Gyermekkoromban nagymamikám is készített ilyet, de a városban vette a hájat a piacon. vagy néha küldték neki vidékről.
süti beállítások módosítása