”Szavazz

HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.08.28. 17:26 *amari

Paradicsom és paprika

Most érik a kiskertekben a paradicsom és a paprika is. Akinek sok termett, annak érdemes tartósítani. Én sokat használom a főzésnél mindkettőt. A kiskertemben van néhány tő paradicsom, termett is szépen, de a piacon kistermelőktől vettem még hozzá, paprikát is, hogy az ízeit üvegbe zárva a téli időszakban elő tudjam venni.

Készítettem paradicsom ivólevet. Elkészítése nem túl bonyolult. Az érett paradicsomokat megmostam, négy részre vágtam és egy nagy fazékba téve felforraltam, majd pár perc alatt puhára főztem. Ezután paradicsom-darálón szétválasztottam a magot és a héját a levétől. Az így nyert sűrű levet újra felforraltam, megsóztam, majd tisztára mosott üvegekbe töltöttem, légmentesen lezártam, végül száraz dunsztba tettem. Másnap reggelre lehűlt az ivólé, fogyasztásig a kamra polcain várakozik. Ezt a levet használom főzéshez is. Szószokhoz, mártásokhoz, levesnek kiváló.
 
 
Üvegekbe tettem a lecsó két fő alkotóelemét is. A megmosott, négy részre vágott paradicsomot és a lecsumázott, kimagozott, apró kockára és csíkokra vágott húsos fehér paprikákat egyszerűen összeforraltam, megsóztam, majd főztem még 5 percig és tisztára mosott üvegekbe szedtem. Mindegyik tetejére egy vékony réteg étolajat öntöttem, majd légmentesen lezártam és száraz dunsztba tettem.

Szólj hozzá!

Címkék: tartósítás paradicsom paprika lecsó ivólé


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr493185798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása