HTML

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2012.05.11. 20:41 *amari

Mustáros lencsefőzelék

A főzelékek sokaságából most mustáros lencsefőzeléket készítettem.

P5117109_lencse.jpg

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 darab közepes burgonya
  • 2-3 darab babérlevél
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál mustár

A lencsét megmostam, meleg vizet tettem rá és ebben ázott másfél órát, majd egy lábosban feltettem 8 dl vízben főni az apróra vágott burgonyával együtt. Megsóztam, megtörtem a fokhagymát és ezt is a lencséhez kevertem, a babérlevelet is hozzátettem. Kb. 45 perc alatt megpuhult a lencse, a krumpli majdnem teljesen szétfő ennyi idő alatt. Közben párszor megkevertem és pótoltam az elforrt vizet.

Olajjal és a liszttel világos rántást készítettem, belekevertem egy evőkanál mustárt és hozzákevertem a lencséhez, majd még egyszer felforraltam. Sült kolbásszal tálaltam.

Szólj hozzá!

Címkék: burgonya lencse mustár fokhagyma babérlevél rántás mustáros lencsefőzelék


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr894503053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása