A főzelékek sokaságából most mustáros lencsefőzeléket készítettem.
Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 darab közepes burgonya
- 2-3 darab babérlevél
- só
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl étolaj
- 1 evőkanál mustár
A lencsét megmostam, meleg vizet tettem rá és ebben ázott másfél órát, majd egy lábosban feltettem 8 dl vízben főni az apróra vágott burgonyával együtt. Megsóztam, megtörtem a fokhagymát és ezt is a lencséhez kevertem, a babérlevelet is hozzátettem. Kb. 45 perc alatt megpuhult a lencse, a krumpli majdnem teljesen szétfő ennyi idő alatt. Közben párszor megkevertem és pótoltam az elforrt vizet.
Olajjal és a liszttel világos rántást készítettem, belekevertem egy evőkanál mustárt és hozzákevertem a lencséhez, majd még egyszer felforraltam. Sült kolbásszal tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.