Gulyáslevest azért szeretek készíteni, mert gyorsan és könnyen összeállítható, csak főzni kell és kóstolgatni, hogy megfelelő legyen az íze.
Hozzávalók:
- 50 dkg marha, vagy sertéscomb
- 15 dkg vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csöves paprika
- 1 cseresznyepaprika, ha erősen szeretjük
- 1-2 paradicsom
- 20 dkg burgonya
- 15 dkg sárgarépa
- só
- köménymag
- őrölt paprika
Csipetkéhez:
- 1 tojás
- 10-12 dkg finomliszt
- só
Kis kockákra vágtam és jól megmostam a húst. Megtisztítottam a zöldségeket, kis darabokra vágtam a krumplit, karikákra a sárgarépát. Az apróra vágott vöröshagymát felmelegített zsírban megfonnyasztottam, majd rátettem a húst és fehéredésig pirítottam. Ekkor levettem a tűzhelyről, megfűszereztem, 2 kávéskanál őrölt paprikát, 1 kiskanál egész köménymagot, sót, zúzott fokhagymát, zöld paprikát, paradicsomot tettem hozzá, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje. Így főztem, amíg a hús majdnem puha lett. Amikor már jó lett a hús, hozzákevertem a sárgarépát és a krumplit is, pótoltam az elforrt vizet. Főzés közben sokszor kóstolgattam, utánfűszereztem még, tettem még bele darált erős paprikát, mert így szeretjük. Amikor már kész a gulyás, puha minden, akkor csipegettem bele az 1 tojás, pici só és liszt keverékéből gyúrt tésztát, a csipetkét. Nálam a csipetkeszaggatás jó relaxációs gyakorlat is, mindig megszámolom, hogy mennyit csíptem, most 243 darab lett.
Tálalás előtt friss, apróra vágott petrezselyemlevéllel szórtam meg a gulyás tetejét.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.