HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2009.11.29. 17:51 *amari

Gulyásleves

Gulyáslevest azért szeretek készíteni, mert gyorsan és könnyen összeállítható, csak főzni kell és kóstolgatni, hogy megfelelő legyen az íze.

Hozzávalók: 
  • 50 dkg marha, vagy sertéscomb
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csöves paprika
  • 1 cseresznyepaprika, ha erősen szeretjük
  • 1-2 paradicsom
  • 20 dkg burgonya
  • 15 dkg sárgarépa
  • köménymag
  • őrölt paprika
 
Csipetkéhez:
  •  1 tojás
  • 10-12 dkg finomliszt
Kis kockákra vágtam és jól megmostam a húst. Megtisztítottam a zöldségeket, kis darabokra vágtam a krumplit, karikákra a sárgarépát. Az apróra vágott vöröshagymát felmelegített zsírban megfonnyasztottam, majd rátettem a húst és fehéredésig pirítottam. Ekkor levettem a tűzhelyről, megfűszereztem, 2 kávéskanál őrölt paprikát, 1 kiskanál egész köménymagot, sót, zúzott fokhagymát, zöld paprikát, paradicsomot tettem hozzá, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje. Így főztem, amíg a hús majdnem puha lett. Amikor már jó lett a hús, hozzákevertem a sárgarépát és a krumplit is, pótoltam az elforrt vizet. Főzés közben sokszor kóstolgattam, utánfűszereztem még, tettem még bele darált erős paprikát, mert így szeretjük. Amikor már kész a gulyás, puha minden, akkor csipegettem bele az 1 tojás, pici só és liszt keverékéből gyúrt tésztát, a csipetkét. Nálam a csipetkeszaggatás jó relaxációs gyakorlat is, mindig megszámolom, hogy mennyit csíptem, most 243 darab lett.
Tálalás előtt friss, apróra vágott petrezselyemlevéllel szórtam meg a gulyás tetejét.

Szólj hozzá!

Címkék: tojás vöröshagyma zsír paradicsom paprika fokhagyma gulyás sertéscomb köménymag gulyásleves csipetke finomliszt ralaxálás


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr341561260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása