”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2009.12.02. 07:26 *amari

Lecsó

Egyik kedvenc ételünk a lecsó. Kiváló főétel, de lehet köret is, vagy egyszerűen csak friss kenyérrel esszük. Hidegen pirítóssal is nagyon finom. A alap lecsó ugye hagyma, paprika, paradicsom, amit füstölt kolbásszal, tojással, rizzsel, tarhonyával, vagy gombával dúsíthatunk, ki-ki kedve szerint.

Nyáron konzerválni is szoktam lecsót. Az idén is készült 3 kg paprikából és 3 kg paradicsomból. Ezeket megmostam,feldaraboltam és összeforraltam, megsóztam, a tetejére étoljat öntöttem úgy, hogy elfedje az egész tetejét, majd csavaros üvegekbe zártam. Télen ezeket használom a főzéshez.
 
Lecsó kolbászkarikákkal:
 
·         10 dkg füstölt húsos szalonna
·         2 darab nagy vöröshagyma
·         50 dkg paradicsom
·         50 dkg húsos paprika
·         1 kávéskanál őrölt paprika
·         1 kávéskanál só
·         15 dkg karikára vágott füstölt, csípős csabai kolbász
·         1 kanál kristálycukor
 
A szalonnát apró kis kockákra vágtam és kiolvasztottam belőle a zsírt. Rátettem az apróra felvágott vöröshagymát és üvegesre pirítottam, belekevertem az őrölt paprikát és a sót. Hozzáadtam a kis cikkekre vágott paradicsomot, a kimagozott, felkarikázott paprikát és fedő alatt kb. 10 percig pároltam, ekkor hozzátettem a kolbászkarikákat és még pár pecig főztem. Tehetünk hozzá 1 kanál, ill. ízlés szerint kristálycukrot is akkor, ha a paradicsomtól savanyú lenne.

Szólj hozzá!

Címkék: vöröshagyma paradicsom paprika kolbász szalonna lecsó konzerválás


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr911568042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása