”Szavazz

HTML

”Szavazz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2009.12.24. 16:12 *amari

Püspökkenyér

Hozzávalók:
 
·           10 dkg vaj
·           20 dkg porcukor
·           25 dkg réteslisztliszt
·           1 csomag sütőpor
·           2 db tojás
·           1,5 dl tej
·           cukrozott citromhéj
·           reszelt citromhéj
·           10 dkg vagdalt mogyoró
·           5 dkg kis kockákra vágott birsalmasajt
·           10 dkg darabolt aszalt gyümölcs (szilva, barack mazsola)
·           5 dkg darabolt csoki
 
A vajat a cukorral habosra kevertem, hozzátettem a 2 egész tojást, a tejet, majd belettem a darabos aszalt gyümölcsöket, a mogyorót, a csokit, a sütőport, egy citrom reszelt héját és végül a lisztet.
Egy kivajazott formába öntöttem és 180 oC-os sütőben készre sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem, hogy mikor sült át. Amikor átsült, kiborítottam a formából és kihűtöttem. Közben csokimázat készítettem.
 
Csokimáz:
 
2 evőkanál kakaóport elkevertem 2 evőkanál kristálycukorral, 2 evőkanál vízzel és az egészet összeforraltam, majd 10 dkg vajat tettem bele. Az egészet addig kevergettem, amíg a vaj megolvadt, ezután a hideg sütire öntöttem.
 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szilva tej mazsola mogyoró barack vaj sütőpor birsalmasajt aszalt gyümölcs citromhéj rétesliszt püspökkenyér


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr321620881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása