HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2010.01.31. 16:40 *amari

Majorannás csirkemáj

Egész délelőtt szakadt a hó, nagyon szép kinn az udvaron minden. A férjem havat lapátolt, rakta a fát a tűzre, én meg főztem.

Hozzávalók:

·         30 dkg csirkemáj
·         2 gerezd áttört fokhagyma
·         őrölt fekete bors
·         morzsolt majoranna
·        
·         1 dl étolaj a sütéshez
 
A májdarabokat megmostam, majd lecsepegtettem róla a vizet, aztán egyesével egy tálcára tettem szikkadni. Amikor megszáradt, akkor kezdtem el sütni. Egy serpenyőbe öntöttem az étolajat, felforrósítottam, beletettem a májdarabokat, tetejére a zúzott fokhagymát, lefedtem egy üvegfedővel és addig párolódott, amíg átfehéredett. Ez kb. 2 perc volt, ekkor megfordítottam, rászórtam a morzsolt majorannát, a fekete őrölt borsot és fedő nélkül készre sütöttem, ekkor tengeri sóval szórtam meg.
 
Köretnek párolt almát és kenyérfasírtott készítettem.
 
Párolt alma: 
4 darab almát megmostam, négy cikkre vágtam, kivágtam belőle a magházat és kis szeletkékre vágtam. A héja rajta maradt. Egy nagy tálban megöntöztem 1 citrom levével, összekevertem. A citromlétől nem barnul meg az alma és jó ízt ad neki.
Egy serpenyőben megolvasztottam 8 dkg vajat, rátettem az almát, megszórtam 2 evőkanál barna cukorral, közben lazán kevergettem, hozzáöntöttem még 2 evőkanál 6%-os borecetet, így pároltam 1-2 percig.
 
Kenyérfasírt: 
Megint utólértek a maradékok. A hűtöben volt 15 dkg darált csirkemell, amiből igazán nem tudtam mit készíteni, így jött a fasírt ötlete, mert szikkadt kenyér is akadt.
Két szelet száradt kenyeret leöntöttem annyi tejjel, amennyit felvett és szétázott benne a kenyér. Ekkor hozzáadtam a darált húst, 1 egész tojást, hozzáreszeltem egy kis fej vöröshagymát, megsóztam, megborsoztam. A hó alól kapartam ki a fűszerkertből 5 szál zöld petrezselymet, ezt apróra vágtam, ezt is hozzátettem, majd jól összekevertem. Kis fasírtokat formáztam a masszából és olajon kisütöttem.

Szólj hozzá!

Címkék: alma tojás borecet majorannás csirkemáj kenyérfasírt párolt alma barna cukor fűszerkert


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr501717302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása