Hozzávalók:
· 50 dkg sertéscomb
· 20 dkg csiperke gomba
· 2 fej vöröshagyma
· 1 dl étolaj
· 1 zöld paprika
· 1 darab paradicsom
· őrölt fekete bors
· őrölt fehér bors
· só
· 2 dl víz
· 2 dl tejföl
A megtisztított vöröshagymát apróra összevágtam, az étolajon üvegesre pirítottam, majd hozzátettem a karikára vágott zöld paprikát és a csíkokra vágott húst, majd pároltam kb. 15 percig. Ekkor rátettem a szeletekre vágott gombát, a négy cikkre vágott paradicsomot, megszórtam őrölt fekete és fehér borssal, megsóztam , kis vizet is öntöttem alá. Így főztem fedő alatt addig, amíg a hús megpuhult. Időnként nem árt kavargatni is, nehogy leégjen, ha már elforrt alóla a víz. Amikor készre főtt, akkor hozzákevertem a tejfölt. Nokedlival (galuska) tálaltam.
Nokedli
Egyik kedvenc tészta köretünk a nokedli, amit más tájakon galuskának is neveznek.
Hozzávalók:
· 5 egész tojás
· 10 dkg rétesliszt
· 40 dkg finomliszt
· só
· víz
Feltörtem az 5 tojást, hozzáadtam 1 tojásnyi, kb. 1 dl vizet, megsóztam és jól összekevertem. Hozzátettem előbb a réteslisztet, aztán a finomlisztet. Ezekből lágy tésztát kevertem, pihentettem 15 percig, aztán lobogó sós vízbe szaggattam. A főzővízbe szoktam tenni 1 dl étolajat, hogy ne ragadjanak össze a nokedlik. Amikor megfőttek a kis tészták, akkor leszűrtem és egy tálba tettem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.