HTML

”Szavazz

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2009.12.15. 22:09 *amari

Kelkáposzta

A kelkáposzta (Brassica oleracea convar. capitata var. sabauda) is a vadkáposzta egyik termesztett változata, régebben olaszkáposzta néven volt ismert. A kelkáposzta zöld levelei fodrosak, hólyagosak, lazán simuló levelei megnyúlt fejet formálnak, ami igazából egy rügy. Sokféle fontos tápanyagot tartalmaz, sok benne a fehérje, a szénhidrát, az emészthető rosttartalma magas, C-, B1- és B2-vitamin-tartalma megközelíti a fejes káposztáét. Sokféle ízletes étel készíthető belőle, sokan imádják, nagyon sokan meg utálják. Népszerűsége ellentmondásos, egyéni ízlés kérdése, ki hogyan viszonyul hozzá.

Kelkáposzta főzelék

Hozzávalók:
 
  • 1 fej (1 kg) kelkáposzta
  • 1 darab kis vöröshagyma
  • 1 darab zöldpaparika
  • 1 darab paradicsom
  • 25 dkg burgonya
  • 1 kévéskanál egész köménymag
  • őrölt fekete bors
  • só ízlés szerint
Rántáshoz:
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 kiskanál őrölt parika
A kelkáposzta külső, kemény nagy leveleit levágtam, aztán négy részre vágtam a megmaradt fejet, majd csíkora vágtam a torzsa nélkül. A torzsát el szoktam tenni, lefagyasztottam egy később főzésre kerülő húsleveshez.
A kelkáposzta csíkokat forró sós vízbe tettem, megfűszereztem az egész köménymaggal és az őrölt borssal, hozzáadtam az egész vöröshagymát, négy részre vágott paradicsomot és paprikát, hozzátettem a megtisztított, kis kockákra vágott burgonyát és az egészet puhára megfőztem. Amikor megfőtt minden, hozzáadtam a paprikás rántás, és ezzel még egyszer felforraltam.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: burgonya vitamin bors kelkáposzta főzelék köménymag kelkáposzta rántás rosttartalom olaszkáposzta


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr371600961

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://Www.Zaizhuli.com/space.php?uid=477010 2019.03.22. 07:03:13

Doktor House 7.évad 10.rész - online film Park

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása