Hozzávalók:
· 25 dkg finomliszt
· 1 csomag sütőpor
· 2 tojás
· 10 dkg olvasztott vaj
· 15 dkg kristálycukor
· 15 dkg mazsola
· 2 evőkanál kakaópor
· 2 dl tej
· csokilapocskák
Elkészítés:
Elkevertem az olvasztott vajat a cukorral, a 2 tojással és a tejjel. A lisztbe kevertem a sütőport, a két kanál kakaóport és a tejes-vajas masszához szórtam, beletettem a mazsolát és elkevertem. A sütőformába sütőpapírt most tettem, de ki is lehet olajozni. Belekanalaztam a masszát a forma ¾ részéig. Előmelegített sütőbe tettem, 200 oC-os sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem. Amikor készre sült, a tetejére csokilapocskákat szórtam még forrón, majd 5 perc múlva kiszedtem a formákból, a csoki addig szépen ráolvadt. Aki szereti, még meghintheti porcukorral is. Készíthetünk a tetejére kakaós krémet is.
Kakaós krém:
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál tej
- 5 dkg vaj
Egy kis lábosban összekeverjük a kristálycukrot, a kakaóport és a vizet és összeforraljuk. Ez kb. fél perc, ekkor levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a vajat, símára elkeverjük, majd hagyjuk hűlni. Amikor már csak langyos, akkor öntjük a muffinra, majd hideg helyre tesszük, hogy rádermedjen a krém.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.