Hozzávalók:
- 1,20 kg darált vegyes sertéshús
- 1,50 kg hordós káposzta (savanyú)
- 1 hasáb káposzta (savanyított)
- 25 dkg füstölt házi kolbász
- 20 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg rizs
- 2 evőkanál őrölt édes-nemes paprika
- 1 kiskanál őrölt erős paprika
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kiskanál egész köménymag
- 3 darab babérlevél
- só
- 10 dkg liszt
- tejföl
A hasáb káposztát levelekre szedtem, a vastag ereket kivágtam róla, ami nagy levél volt azt ketté vágtam. Az apró káposztát is kisebbre szoktam vágni.
Egy nagy fazék alját kibéleltem füstölt szalonnaszeletekkel, erre szórtam egy réteg apró káposztát, közé tettem a 10 cm-es darabokra vágott füstölt kolbászt. Megszórtam egész köménymaggal, tettem hozzá három darab babérlevelet is.
A darált húst megfűszereztem a paprikával, zúzott fokhagymával, köménymaggal, megsóztam, jól elkevertem, összegyúrtam a rizzsel. Ezzel a keverékkel töltöttem meg lazára a káposztaleveleket és szép sorban, egymás mellé raktam a fazékba. A rizs főzés közben megdagad, ezért kell lazára tölteni a leveleket. Amikor egy sor kész lett, akkor egy réteg apró káposztát igazítottam rá, ezt megszórtam finomliszttel és folytattam a töltelék készítést. A tetejére megint apró káposzta és liszt került, amit még megszórtam őrölt paprikával és köménymaggal. Felöntöttem hideg vízzel úgy, hogy az egészet ellepje, és kis lángon fedő alatt másfél óra alatt készre főztem. Főzés közben a fazekat néha forgassuk meg, nehogy leégjen és pótoljuk az elforrt vizet. A fenti anyagokból 28 darab ökölnyi nagy töltelék lett.
Tálaláskor leöntöttem tejföllel és friss, házi sütésű kenyeret adtam hozzá.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.