Kis csipegetni valót sütöttem. Az alapja vajas-sajtos tészta, ilyen alapanyagból szoktam pogácsát is sütni. Hidegen, melegen nagyon finom, bár általában nincs ideje kihűlni, olyan gyorsan elfogy.
Hozzávalók:
· 80 dkg finomliszt
· 40 dkg vaj
· 40 dkg reszelt sajt
· 2 dl tejföl
· 2 tojás sárgája
· 1, 5 dl langyos tej
· 1 kis kanál kristálycukor
· 2 dkg friss élesztő
· 4 kávéskanál só
· 25 dkg füstölt házikolbász karikákra vágva
· 1 egész felvert tojás kenéshez a tetejére
Elkészítése:
Szitált finomlisztbe belekevertem a 40 dkg reszelt sajtot, majd belemorzsoltam a 40 dkg vajat.
Az élesztőt megfuttattam a langyos cukros tejben, majd hozzáöntöttem a lisztes-sajtos keverékhez, hozzáadtam a 2 tojás sárgáját, a tejfölt, sót és összegyúrtam az egészet. Lágy, de nyújtható tésztát gyúrtam, majd meleg helyre tettem kelni egy fél órára. Ezután lisztezett nyújtódeszkán vékonyra, egy cm-nyi vastagságúra nyújtottam. Ezután 5 cm x 5 cm-es négyszögekre vágtam, mindegyik közepére tettem egy-egy kolbászkarikát, két szemben lévő sarkát egymásra hajtottam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a papucsokat, megkentem a felvert tojással, majd 180 oC-ra melegített villanysütőben világosbarnára sütöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.