”Szavazz

HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2011.05.30. 21:30 *amari

Eperdzsem

Tegnap a majdnem szomszéd Imre bácsi beállított egy tál földieperrel, mert annyi termett hirtelen a kiskertjükben, hogy nem győzik enni. Nagyon megörültem neki, hiszen imádom az epret.

Beszélgettünk és a vége az lett, hogy megbeszéltük, a másnapi termést megveszem. Így is lett, ezért ma eperdzsemmet készítettem.
Az eperrel összefőztem két almát is azért, hogy sűrűbb legyen majd a dzsem, hiszen az alma pektintartalma kissé besűríti.
 
 
Hozzávalók: 
·         3 kg érett földieper
·         1 kg kristálycukor
·         2 darab alma
 
A friss földiepret folyó vízzel alaposan megmostam, lecsepegtettem, leszedtem a szárát, félbevágtam, egy nagy fazékba tettem, majd egy krumplinyomóval összetörtem. Az almát is megmostam, kivágtam a magházat, apróra vágtam és az eper közé kevertem. Ezután állandó keverés közben elkezdtem főzni. Forrástól számolva 8 percig főztem, újra áttörtem a gyümölcsöt, de azért vigyáztam, hogy kisebb darabkák is maradjanak, aztán hozzákevertem a cukrot, majd újabb 8 percig forraltam, természetesen folyamatos kavargatás mellett. Ezután az előre elkészített üvegekbe töltöttem és légmentesen lezártam az üvegeket. A teletöltött üvegeket ajánlatos hűvös, sötét helyen tárolni, mert a dzsem gyorsan elveszti üde színét és szürke lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: alma eper kristálycukor földieper dzsem eperdzsem pektin


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr362944486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása