Majonézes krumplisaláta
Hozzávalók:
· 1 kg burgonya
· 25 dkg majonéz
· 2 dl tejföl
· só
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. Ha már langyos, meghámozzuk és karikára vágjuk, majd megsózzuk.
Egy nagy tálban elkeverjük a majonézt a tejföllel, belekeverjük a burgonyát, majd tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Készülhet a majonézes krumplisaláta karikára vágott gyöngyhagymával is.
Hagymás krumplisaláta
Hozzávalók:
· 1 kg burgonya
· 30 dkg vöröshagyma vagy lilahagyma
· 1 dl 10 %-os ecet
· 3 dl víz
· 1 evőkanál cukor
· 1 kávéskanál őrölt fehér bors
· só ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. Ha már langyosra hűlt, meghámozzuk és karikára, kis darabkákra vágjuk. A hagymát is megtisztítjuk, karikákra gyaluljuk.
Salátalevet készítünk a vízből, ecetből, sóból, borsból és egy kevés cukorból, beletesszük előbb a hagymát, utána a burgonyát, majd lazán összekeverjük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük és hidegen tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.