Hozzávalók:
- 1 fej karfiol,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 paradicsom
- 1 húsos fehér paprika
- só ízlés szerint
- 2 dl főzőtejföl
- 1 evőkanál finomliszt,
- apróra vágott petrezselyemlevél
A karfiolt megmostam, megtisztítottam, rózsáira szedtem és egy fazékban fele tej, fele vízből készült folyadékban elkezdtem főzni, amit meg is sóztam. Hozzátettem egy darab paradicsomot, pár karika fehér, húsos paprikát, egy kis fej vöröshagymát és addig főztem, amíg a karfiol puha nem lett. Ekkor a nagyobb rózsákat szétnyomkodtam, a hagymát kivettem belőle, és beleszaggattam a vajgaluskát. Amikor már megfőtt a galuska, akkor 2 dl főzőtejföllel elkevert 1 evőkanál finomlisztből készült habarást készítettem és ezt is beleöntöttem a levesbe, majd még egyszer felforraltam. A kész levest megszórtam friss, apróra vágott petrezselyem levéllel.
Vajgaluska:
Hozzávalók:
- 1 egész tojás
- 5 deka vaj
- 5 deka finomliszt
- egy csipet só
Az egész tojást, 5 deka lágy vajat, egy kis sót és 5 deka lisztet összekevertem, majd 10-15 percig pihenni hagytam. Amikor már kész lett a leves, akkor a forró levesbe mártogatott kanállal apróra szaggattam a levesbe, és lassú tűzön addig főztem, amíg a galuskák a leves tetejére jönnek fel.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.