HTML

”Szavazz

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2009.11.27. 17:09 *amari

Karfiolleves vajgaluskával

Hozzávalók:

-       1 fej karfiol,
-       1 kis fej vöröshagyma,
-       1 paradicsom
-       1 húsos fehér paprika
-       só ízlés szerint
-       2 dl főzőtejföl
-       1 evőkanál finomliszt,
-       apróra vágott petrezselyemlevél
 
A karfiolt megmostam, megtisztítottam, rózsáira szedtem és egy fazékban fele tej, fele vízből készült folyadékban elkezdtem főzni, amit meg is sóztam. Hozzátettem egy darab paradicsomot, pár karika fehér, húsos paprikát, egy kis fej vöröshagymát és addig főztem, amíg a karfiol puha nem lett. Ekkor a nagyobb rózsákat szétnyomkodtam, a hagymát kivettem belőle, és beleszaggattam a vajgaluskát. Amikor már megfőtt a galuska, akkor 2 dl főzőtejföllel elkevert 1 evőkanál finomlisztből készült habarást készítettem és ezt is beleöntöttem a levesbe, majd még egyszer felforraltam. A kész levest megszórtam friss, apróra vágott petrezselyem levéllel.
 
Vajgaluska:
 
Hozzávalók:
-       1 egész tojás
-       5 deka vaj
-       5 deka finomliszt
-       egy csipet só
 
Az egész tojást, 5 deka lágy vajat, egy kis sót és 5 deka lisztet összekevertem, majd 10-15 percig pihenni hagytam. Amikor már kész lett a leves, akkor a forró levesbe mártogatott kanállal apróra szaggattam a levesbe, és lassú tűzön addig főztem, amíg a galuskák a leves tetejére jönnek fel.

Szólj hozzá!

Címkék: leves tojás paradicsom paprika galuska karfiol karfiolleves petrezselyem finomliszt főzőtejföl vajgaluska


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr721556786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása