HTML

”Szavazz

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • bombahoppa: Ki hogyan éli meg? vote4bombahoppa.blogspot.com/2019/12/road-trippin-ii-resz-ott-mari-malac.html (2019.12.29. 10:44) Disznóvágás szavakban
  • acerola: Ez így nagyon kemény tészta lesz. Legalább még egy deci tej kell bele. (2019.03.30. 08:49) Darázsfészek
  • Adél Varga: Szia! szeretném kérdezni, hogy az őz, vagy szarvas gerinc baj-e ha 10 napig áll a zöldséges nedves pácban? (2018.12.15. 23:04) Vadas őzgerinc knédlivel
  • firecrest: Gyermekkorom nyarait ott töltöttem, mivelhogy a szüleim onnét származnak. A rokonság egy része még ott él. Kellemes emlékek fűződnek ehhez a faluhoz. (2018.08.26. 20:15) Köröstarcsa
  • takacsveca93: Na én ugyanezt a receptet szoktam elkészíteni erdei gyümiből. Mindig vannak akciók nálunk a helyi hiperben :) www.ujsagomat.hu/auchan/ (2018.06.22. 14:11) Szamócás torta
  • *amari: @baby1953: Jó étvágyat kívánok! (2018.05.16. 08:09) Nyírségi húsgombóc leves
  • *amari: A lábos üzembe helyezése nekem is nehezen ment. 2-3 alkalommal kikentem étolajjal, 3/4-ed részig töltöttem fel vízzel, tettem bele egy evőkanál sót és lassú lángon elforraltam a vizet, majd amikor k... (2015.11.16. 20:22) A vaslábas
  • *amari: @Tina Recept: Köszönöm szépen! (2014.07.08. 20:26) Mese almás

Olvasóim

free counters

Képeim az indafotón

myTaste.hu">


2009.11.29. 21:36 *amari

Túrós haluska

Tartalmas, húsos levesek után, de önállóan is szeretjük a túrós tésztát, amit én, szarvasi születésű tót lány lévén haluskának nevezek. Gyerekkorom kedvenc tésztája a brindzás haluska volt, tepsiben pirosra sütve. Akkoriban kis fahordóból árulták a piacon a brindzát. 

Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 5 darab egész tojás
  • 1 dl étolaj a főzéshez
  • 20 dkg kis kockára vágott, füstölt szalonna, amit ki kell sütni
  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 dl tejföl 
Kemény tésztát gyúrtam, kinyújtottam és vastag metélre vágtam. Lobogó sós vízben kifőztem a tésztát. A főzőlébe szoktam tenni 1 dl étolajat is. Amikor megfőtt a tészta, leszűrtem, egy nagy tálba tettem és ráöntöttem a kisült szalonna zsírját, jól összekevertem, majd rászórtam 50 dkg villával széttört tehéntúrót. Egy tepsibe tettem, öntöttem még rá 3 dl tejfölt, a tetejére tettem a szalonnakockákat és be a sütőbe addig, amíg az alja szép pirosra sült. Külön sózni már nem szoktam, mert a szalonna elég sós szokott lenni.
Természetesen a tészta lehet száraztészta is, de a frissen gyúrt tészta íze egészen más.

Szólj hozzá!

Címkék: tojás túró tészta tejföl szalonna száraztészta étolaj finomliszt haluska brindza metélt gyúrt tészta


A bejegyzés trackback címe:

https://amari.blog.hu/api/trackback/id/tr801561844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása