Kiadós, tápláló és egyszerű egytálétel a babgulyás.
Hozzávalók
- 25 dkg barna-tarkabab
- 50 dkg sertéscomb
- 15 dkg vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csöves paprika
- 1 cseresznyepaprika
- 1-2 paradicsom
- 20 dkg burgonya
- 15 dkg sárgarépa
- 3-4 szál petrezselyemlevél
- 2-3 szál lestyánlevél
- só
- 2 evőkanál őrölt paprika
- babérlevél
Galuska:
· 1 tojás
· 10-12 dkg finomliszt
· só
A száraz barna-tarkababot már tegnap este megmostam és langyos vízben áztattam reggelig, ill. amíg elkezdtem főzni. Az áztatás legalább 12 óra hosszú legyen.
A 15 dkg vöröshagymát apróra vágtam, zsíron üvegesre pároltam, majd hozzátettem a kis kockákra vágott sertéscombot. Amikor megpörkölődött a hús, tettem rá két evőkanál őrölt piros paprikát, megsóztam, hozzátettem a durvára vágott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, az áztatott babot, felöntöttem vízzel és elkezdtem főzni.
Megtisztítottam zöldségeket, a krumplit, a sárgarépát. Ezeket egészben hagytam és így tettem a leveshez, majd ezekkel együtt kb. 2 óra hosszat főztem. Amikor már majdnem kész, akkor tettem még rá a babér-, lestyán- és petrezselyemlevelet.
Egy tojással, 10 dkg finomliszttel kemény galuskát kevertem és a végén ezt beleszaggattam a levesbe, majd készre főztem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Picitures doktor 2010.01.09. 21:49:59